Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Πυρ με σφαίρες από καουτσούκ κατά διαδηλωτών στη Μαδρίτη [βίντεο - φωτο]


Πυρ με σφαίρες από καουτσούκ κατά διαδηλωτών στη Μαδρίτη [βίντεο - φωτο]Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στη Μαδρίτη, μετά το τέλος της...
μεγαλειώδους συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά των μέτρων λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι.


Η αστυνομία επιτέθηκε και άνοιξε πυρ εναντίον διαδηλωτών με σφαίρες από καουτσούκ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον έξι άνθρωποι να τραυματιστούν. Επτά διαδηλωτές συνελήφθησαν.


 Τα συνδικάτα είχαν καλέσει χθες Πέμπτη τους Ισπανούς να διαδηλώσουν σε 80 πόλεις με σύνθημα «Θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα. Πρέπει να τους εμποδίσουμε».
Οι διαδηλωτές εξέφρασαν έτσι την άρνησή τους να δεχθούν το νέο πρόγραμμα λιτότητας της ισπανικής κυβέρνησης που φέρνει αύξηση του ΦΠΑ, τις δημοσιονομικές περικοπές που πλήττουν τους δημόσιους 

υπαλλήλους και τους ανέργους.
 Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων και διαδήλωσαν τόσο στη Μαδρίτη όσο και σε δεκάδες άλλες ισπανικές πόλεις. Η διαδήλωση στη Μαδρίτη, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Γαλλικού πρακτορείου «είχε πάρα πολύ μεγάλη λαϊκή συμμετοχή, ήταν μια λαοθάλασσα».
 
«Η κυβέρνηση επιθυμεί στη χώρα να υπάρξουν ερείπια πρέπει, λοιπόν, να την εμποδίσουμε» ήταν το κεντρικό σύνθημα.
 Πυρ με σφαίρες από καουτσούκ από την ισπανική αστυνομία Μετά το τέλος της μεγάλης πορείας, η οποία διαλύθηκε ήρεμα, οι αστυνομικοί επιτέθηκαν σε μικρές ομάδες διαδηλωτών και τους ξυλοκόπησαν με γκλομπγια να τους διαλύσουν στον τομέα της Πουέρτα ντελ Σολ, στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να φτάσουν στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις δημοσιογράφων από διεθνή μέσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου