Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Φοβάται για τρομοκρατική επίθεση στους Ολυμπιακούς το Ισραήλ


Το Ισραήλ ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας των αθλητών του στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, φοβούμενο επίθεση με εντολή του Ιράν, εναντίον της ισραηλινής αντιπροσωπείας, αναφέρει Κυριακάτικο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Sunday Times. Σύμφωνα με....


την εφημερίδα, η Σκότλαντ Γιαρντ και οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών επανεξέτασαν την απειλή κατά της ισραηλινής αντιπροσωπείας μετά την επίθεση αυτοκτονίας στις 18 Ιουλίου εναντίον λεωφορείου με ισραηλινούς τουρίστες στη Βουλγαρία.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι η Μοσάντ έστειλε ομάδα της στην Ευρώπη για να εντοπίσει τρομοκράτες υπόπτους για συνεργασία με το Ιράν και τη Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες ασφαλείας, τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα, η ειδική μονάδα επέμβασης των ιρανών Φρουρών της Επανάστασης έχει στρατολογήσει πολλούς Ευρωπαίους που έχουν ασπαστεί το ισλάμ, μεταξύ των οποίων δυο Γερμανούς, ένα Σουηδό και δυο Βρετανούς.

Η επίθεση στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, προκάλεσε φόβους για τυχόν επανάληψη της επίθεσης που είχε πραγματοποιηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972, κατά την οποία είχαν σκοτωθεί από πυρά παλαιστινίων ενόπλων έντεκα ισραηλινοί αθλητές και προπονητές.

Σύμφωνα με τη Sunday Times, ένας από τους περισσότερο καταζητούμενους από τους ισραηλινούς πράκτορες, τρομοκράτες, είναι ένας άνδρας με αμερικανικό διαβατήριο στο όνομα Ντέιβιντ Τζέφερσον, ο οποίος διέφυγε μετά την επίθεση στο Μπουργκάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου