Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Δολοφονούσε υποδυόμενος τον joker!


Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένουν 11 από τους συνολικά 70 ανθρώπους που πυροβόλησε ο 24χρονος ένοπλος μέσα σε κινηματογράφο στο προάστιο Ορόρα του Ντένβερ, κατά την διάρκεια μιας μεταμεσονύκτιας πρώτης προβολής της νέας ταινίας με τον "Μπάτμαν". Από τους 70, 12 υπέκυψαν στα....


τραύματά τους, ενώ άλλοι 30 νοσηλεύονται. Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, ο δράστης του μακελειού είχε αγοράσει νομίμως διαδικτυακά τους τελευταίους δυο μήνες πάνω από 6.000 σφαίρες και φυσίγγια. Σύμφωνα με τον Νταν 'Οατς, αρχηγό της αστυνομίας στο προάστειο Ορόρα, ο Τζέιμς Χολμς είχε αγοράσει τα πυρομαχικά, αλλά και τέσσερα όπλα, από τοπικά καταστήματα.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να ρίξουν φως στην εικόνα του 24χρονου τελειόφοιτου νευροεπιστήμονα, φερόμενου ως δράστη του μακελειού σε κινηματογράφο του Ντένβερ.

Κάτοικοι της πλούσιας συνοικίας του Σαν Ντιέγκο όπου μεγάλωσε τον χαρακτήρισαν μοναχικό. Στην ομάδα του αμερικάνικου ποδοσφαίρου που έπαιζε στο γυμνάσιο, ουδείς θυμόταν πολλά γι' αυτόν, σύμφωνα με ρεπορτάζ δημοσιογράφων του NBC.

Μια νεαρή γυναίκα που τον γνώριζε στο γυμνάσιο είπε πως ήταν «ωραίος τύπος», αλλά της είχε φανεί παράξενο ότι ταυτιζόταν με τον «κακό» στις ταινίες δράσης.

Ήταν εξαίρετος μαθητής στο γυμνάσιο στο Σαν Ντιέγκο, ενώ στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Ρίβερσαϊντ, από το οποίο αποφοίτησε, είχε άριστους βαθμούς. Εγγράφηκε σε ένα διδακτορικό πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, όμως κάτι φαίνεται ότι του συνέβη πριν από περίπου δύο μήνες, όταν ξαφνικά οι βαθμοί του άρχισαν να επιδεινώνονται ραγδαία.

Η εφημερίδα The Washington Post ανέφερε ότι ένας καθηγητής στη σχολή του στο Κολοράντο είπε ότι σκέφτηκε αμέσως τον Χολμς όταν άκουσε πως ένας φοιτητής ήταν ύποπτος για τη σφαγή. Ήταν «πολύ ήσυχος, παράξενα ήσυχος στην τάξη», και φαινόταν «κοινωνικά απομονωμένος».

«Τον θεωρούσα πάντα λίγο παράξενο. Ποτέ δεν μπορούσα να καταλάβω τι ήταν ακριβώς αλλά κάτι μου έλεγε να μην τον πλησιάσω, γυναικεία ένστικτα υποθέτω», είπε μια φοιτήτρια στο NBC.

Ο Χολμς χαρακτηρίζεται μεθοδικός, και αυτό σύμφωνα με τις αρχές φάνηκε στο σχεδιασμό της επίθεσής του. Μοιάζει να προσπάθησε να εξαφανίσει τα ίχνη του στο Διαδίκτυο. Οι αναζητήσεις για αυτόν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Twitter κ.ά. ελάχιστα δεδομένα απέφεραν.

Πηγές της αστυνομίας ανέφεραν ότι ο Χολμς την ώρα της επίθεσης είχε μεταμφιεστεί σε Τζόκερ, τον εχθρό του κινηματογραφικού Μπάτμαν και είχε βάψει τα μαλλιά του πορτοκαλί. 
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου