Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012

Κυβερνοπειρατές επιτέθηκαν στο Reuters με κατασκευασμένες ειδήσειςΚυβερνοπειρατές επιτέθηκαν τονιστότοπο του πρακτορείου ειδήσεων Reuters και ανέβασαν «κατασκευασμένες» ειδήσεις,μεταξύ αυτών και μια υποτιθέμενη συνέντευξη του επικεφαλής των σύρων εξεγερμένων, όπως ανακοίνωσε χθες...


Παρασκευή το πρακτορείο. «Το Reuters.com ήταν στόχος κυβερνοπειρατών την Παρασκευή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Thomson Reuters. «Παραβιάστηκε η πλατφόρμα των ιστολογίων μας και κατασκευασμένα άρθρα αποδόθηκαν σε δημοσιογράφους του Reuters», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ένα τηλεγράφημα επικαλούταν συγκεκριμένα τον διοικητή του Ελεύθερου Συριακού Στρατού Ριάντ αλ Ασάαντ, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι οι εξεγερμένοι αποσύρονται από το Χαλέπι έπειτα από συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.

Το Reuters υπογραμμίζει ότι ποτέ δεν πήρε συνέντευξη από τον αλ Ασάαντ και την κατέβασε από τον ιστότοπό του. Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός διέψευσε επίσης τις πληροφορίες αυτές και κατηγόρησε το καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ότι ευθύνεται για την κυβερνοεπίθεση στο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Η Thomson Reuters σημείωσε ότι μέχρι να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, ανεστάλη η λειτουργία των ιστολογίων στον ιστότοπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου